Debiteurenbeheer uitbesteden: incassobureau


Een incassobureau overwegen

Je hebt het als ondernemer vast wel eens meegemaakt. Je dacht een betrouwbare klant te hebben maar niks bleek minder waar. Jij hebt je netjes aan de afspraak gehouden. Je hebt de diensten geleverd of de spullen op tijd bij het opgegeven adres afgeleverd. Je hebt daarna netjes een factuur gestuurd, maar deze werd helaas niet betaald. Na twee weken heb je nog een herinnering gestuurd met het dringende verzoek aan de klant om alsnog te betalen. Helaas heeft de klant ook deze keer niks van zich laten horen. Hij neemt zijn telefoon niet op en ook op jouw e-mails en aangetekende brieven wordt niet gereageerd. Wat nu? Heb je er wel eens over nagedacht om je debiteurenbeheer uit te besteden? Lees snel verder over hoe dat in zijn werk gaat en wat dat voor jouw zou kunnen betekenen. 


Incassobureau

Het is natuurlijk beter om zakelijke geschillen op te lossen zonder een derde instantie bij te betrekken. Als de tegenpartij echter blijft weigeren om te betalen en ook het contact met jou uit de weggaat dan is het vaak beter om een incassobureau in te schakelen. Zij zijn gespecialiseerd in het innen van jouw rekeningen. 


Kosten

Als u besluit om een incassobureau in te schakelen is het belangrijk als eerste naar de kosten te kijken. Sommige incassobureaus hanteren kosten voor het simpelweg incasseren van een vordering. Dit is echter niet in jouw belang aangezien je nog steeds kosten moet betalen als het incassobureau de vordering niet kan innen. Niet alleen heb je dan geen geld van de wanbetaler ontvangen, je bent ook nog eens extra kosten kwijt aan de deurwaarder. Het is beter om te kiezen voor een incassobureau die werkt op No Cure No Pay basis. Dit betekent dat je alleen maar hoeft te betalen als de debiteur ook daadwerkelijk de vordering naar het incassobureau overmaakt. Vaak betaal je dan een bepaald percentage van de vordering aan de deurwaarder in ruil voor zijn diensten. Dit kan bijvoorbeeld 10% zijn, maar sommige incassobureaus vragen ook 30% van de vordering voor hun diensten. Zorg er dus voor dat je de verschillende kosten van de incassobureaus goed met elkaar vergelijkt zodat je niet voor verassingen komt te staan.


Vervolgtraject

Het kan natuurlijk voorkomen dat een debiteur zelfs na de komst van een deurwaarder niet betaalt. Het incassobureau kan je dan vaak bijstaan in het voeren van een civiele procedure. Dit kost je altijd geld. Je kan bij het incassobureau altijd naar de mogelijkheden en de kosten van het vervolgtraject vragen. Let ook hier goed op de verschillende kosten.

Op zoek naar een betrouwbare en zorgvuldig kantoor aan wie je je debiteurenbeheer kunt overlaten? Incasso Associatie Nederland is er voor onder andere bedrijven in Nijmegen e.o.

Over ons

Blog over de NL'se Rechtspraktijk

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Layla en ik woon op het moment in Utrecht. De manier waarop de rechtspraktijk wordt toegepast in een rechtszaak sprak mij erg aan en daarom ben ik 10 jaar geleden begonnen met een opleiding rechten. Na mijn opleiding kreeg ik belandde ik vrij als ondersteunende jurist bij het Openbaar Ministerie. Van alledaagse tot de meest merkwaardige rechtszaken, ik heb ze allemaal bijgewoond. Omdat ik het belangrijk vind dat mensen mee kunnen denken over bepaalde maatschappelijke kwesties, ben ik aan deze blog begonnen. Daarom kan je hier van alles en nog wat vinden over de NL'se rechtspraktijk. Veel leesplezier!

Zoeken

Recente artikelen

12 januari 2018
Een incassobureau overwegen Je hebt het als ondernemer vast wel eens meegemaakt. Je dacht een betrouwbare klant te hebben maar niks bleek minder waar.

25 augustus 2017
Jaren geleden bent u getrouwd, in voor- en tegenspoed en tot de dood jullie scheidt. Helaas zijn er tegenwoordig toch veel redenen op te noemen waarom

Archief