Advocaten: de echtscheidingsadvocaat


Jaren geleden bent u getrouwd, in voor- en tegenspoed en tot de dood jullie scheidt. Helaas zijn er tegenwoordig toch veel redenen op te noemen waarom een huwelijk strandt. Als dit ook bij u het geval is, is het belangrijk om alles goed te regelen, zeker als er ook nog kinderen bij betrokken zijn. Als jullie nog goed met elkaar kunnen praten, is een mediator wellicht een goede keuze. Is dit niet het geval, dan kan een goede echtscheidingsadvocaat u hierbij helpen. Kijk bijvoorbeeld bij TRC Advocaten voor een echtscheidingsadvocaat.


Echtscheidingsadvocaat

Als u een keuze gemaakt heeft voor een advocaat, zal hij of zij met u bespreken wat uw rechten en plichten zijn. Uw advocaat bespreekt met u wat u voor wensen heeft en of deze haalbaar zijn. Ook moet u allerlei documenten inleveren bij uw advocaat, zoals uw meest recente jaaropgave en laatste drie loonstroken. Uw advocaat zal daarna een brief naar uw ex-partner sturen met het verzoek gegevens aan te leveren. Uw ex kan dit zelf doen, maar hij of zij kan dit ook via een eigen advocaat doen. Als alle gegevens aangeleverd zijn, wordt er een berekening gemaakt voor de hoogte van de alimentatie. Als u getrouwd bent geweest, ontvangt de vrouw partneralimentatie en kinderalimentatie. Als u alleen samengewoond heeft, ontvangt de vrouw alleen kinderalimentatie. Het kan ook voorkomen dat uw ex-partner geen gegevens wilt verstrekken, als dat het geval is, zal er een procedure gestart worden bij de rechtbank. Dit is een lang proces en uw advocaat zal dit alleen doen als uw ex partner echt niet mee wilt werken. Na verloop van tijd kunnen er natuurlijk wijzigingen van omstandigheden zijn. Zo kunt u of uw ex-partner een nieuwe partner krijgen en gaan samenwonen of trouwen. Dit is dan een wijziging van omstandigheden. U kunt dan, via uw advocaat, een herberekening van de alimentatie aanvragen. Uw ex-partner zal hiervoor ook weer zijn of haar financiële gegevens aan moeten leveren. Doet hij of zij dat niet, dan zal de gang naar de rechtbank helaas weer gemaakt moeten worden. 


Ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben, moet er een ouderschapsplan opgesteld worden. In dit ouderschapsplan worden alle afspraken omtrent de kinderen vermeld. Zo wordt hier bijvoorbeeld de omgangsregeling in vermeld, maar ook de verdeling tijdens schoolvakanties en feestdagen, wie de kleding van de kinderen koopt, etc. etc. Eigenlijk alles wat met de kinderen te maken heeft, staat in dit document. Een keer per jaar moet dit document bekeken worden. Als er punten aangepast moeten worden, kunnen jullie dit samen doen door een document op te stellen en allebei te ondertekenen. Veel succes met de afhandeling van jullie scheiding.

Over ons

Blog over de NL'se Rechtspraktijk

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Layla en ik woon op het moment in Utrecht. De manier waarop de rechtspraktijk wordt toegepast in een rechtszaak sprak mij erg aan en daarom ben ik 10 jaar geleden begonnen met een opleiding rechten. Na mijn opleiding kreeg ik belandde ik vrij als ondersteunende jurist bij het Openbaar Ministerie. Van alledaagse tot de meest merkwaardige rechtszaken, ik heb ze allemaal bijgewoond. Omdat ik het belangrijk vind dat mensen mee kunnen denken over bepaalde maatschappelijke kwesties, ben ik aan deze blog begonnen. Daarom kan je hier van alles en nog wat vinden over de NL'se rechtspraktijk. Veel leesplezier!

Zoeken

Recente artikelen

12 januari 2018
Een incassobureau overwegen Je hebt het als ondernemer vast wel eens meegemaakt. Je dacht een betrouwbare klant te hebben maar niks bleek minder waar.

25 augustus 2017
Jaren geleden bent u getrouwd, in voor- en tegenspoed en tot de dood jullie scheidt. Helaas zijn er tegenwoordig toch veel redenen op te noemen waarom

Archief